Åka till Lissabon – några tips

Jag har varit i Lissabon två gånger och det är definitivt en stad som jag kommer åka till igen. Det är något med människorna och atmosfären i staden som fyller mig med glädje och ett lugn. Vissa områden av Lissabon är lugna, medan andra är fyllda med liv, rörelse och turister. Det är en storstad, samtidigt som du har nära till sol och bad. Jag tror det är sådana kombinationer som gör att jag tycker så mycket om staden. I dagsläget behöver jag mer pengar för att åka dit igen, så jag funderar lite smått på att ansöka om ett lån via Zmarta. Det gjorde jag senast och fungerade utmärkt. Hos dem kan du låna mellan 5000 kronor och 600 000 kronor, men för en resa till Portugals huvudstad behövs det inte så mycket mer än 5000 kronor, beroende på hur tur du har med flyg och boende.

Tre saker att göra i staden

När du befinner dig i Lissabon finns det mycket att göra, men jag har tre klara favoriter att göra om du är turist i staden. Att åka genom staden med spårvagnarna är ett måste. De kan fungera som en slags hop on, hop off, istället för en sightseeing-buss. Saluhallen Mercado Municipal de Campo de Ourique är ett annat måste, och jag lovar dig att du kommer ut därifrån proppmätt. Sist, men inte minst, bör du åka till Costa da Caparica som ligger strax söder om staden. Där finns det långa och vita sandstränder som passar utmärkt för en heldag med sol och bad.

Vi över Lissabon

Vad kostar en resa?

Det kan vara relativt billigt att äta och dricka i Lissabon, men att ta sig dit kan kosta desto mer. I dagsläget finns det inte så många direktflyg från Sverige till Lissabon, vilket gör att du får räkna med att ofta punga ut 2000 kronor och uppåt tur och retur. Vad det gäller boenden finns det dock såväl billiga som dyrare varianter, men de billigaste vandrarhemmen är ofta i dåligt skick. Mitt tips är därför att ta ett mindre lån och kosta på sig ett bra hotell och en smidig flygresa. Du kan redan nu ansöka om lån via Zmarta, då du inte binder dig till något hos dem.

Spårvagn i Lissabon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *