Fantiserar om att flyga

En sak som vi diskuterat en del på min filosofikurs är hur vi uppfattar oss själva som människor. Det blir väldigt djupt, lite flummigt och mycket intressant. En aspekt som jag tycker om att fundera på är hur vår fantasi fungerar. Om jag till exempel fantiserar om att jag kan flyga- betyder det då att jag flyger? Jag skulle så gärna vilja kunna flyga. Det är säkert en av de vanligaste drömmarna som människor har. Redan Da Vinci byggde ju en slags flygmaskin. Den påminner mycket om de glidflygare som man kan flyga med nu för tiden. Inte bara i fantasin alltså, utan i verkligheten. Jag tror att jag ska boka en sådan äventyrlig utflykt för mig själv och äntligen få chansen att flyga på riktigt. Det finns massor av häftiga upplevelser att boka, man kan flyga skärmflyg, luftballong och helikopter om man är intresserad av att komma upp i luften och se ut över vidderna med en enastående utsikt. Som tur är har säkerheten förbättrats sedan Da Vincis tid, så man kan vara helt lugn och trygg när man glider fram genom luften.

Glidflygare i vacker natur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *