Gated community

Kan inte sova så jag satt och tittade på några avsnitt av Debatt på SVT-play. Ett av dessa handlade om Gated community i Sverige. Detta har såklart ett storstadsfenomen men som det byggs allt fler utav numer även på andra ställen. Gated community kan översättas Grindbostäder. Anledningen är att du enbart kan komma in i bostadsområdet via en grind som dessutom är bevakad eller låst för att hålla obehöriga borta. Sverige fick sitt första Gated community i Skåne redan 2008.

Rent generellt är jag emot Gated community, det borde alla vara. Jag anser att det är ett tecken på att samhället har kapitulerat och att lagen inte längre fungerar. Fast nu ser samhället ut som det gör och de som bor innanför murarna verkar mycket nöjda.

En man som bodde i ett Gated community berättade hur problemen med nedskräpning och skadegörelseförsvunnit och han var väldigt nöjd. Han kände sig helt enkelt trygg vilket han inte gjort tidigare.

Utomlands är Gated community väldigt vanligt. De ser inte ut som på de lyxiga i adresserna i USA men att grindar omgärdar ett par höghus är vanligt. Nu byggs det nya Gated community i Sverige och det var alltså detta som var upp för diskussion. För de som köper nya bostäder ska väl kunna känna sig trygga?

Det var ett väldigt intressant program att se och ska du kanske flytta till Malmö är det väl skönt att ha massor av alternativ att välja bland?
hhh

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *