Tankar om ekonomi

Den senaste veckan har jag funderat på pengar och deras betydelse för att en människa ska ha kunna leva ett drägligt liv. Det känns som att samhället i dag fokuserar allt mer och mer på pengar, och det tråkiga är att det är de som har pengar är de som har det bäst. Jag tycker alla människor har rätt till samma levnadsstandard oavsett hur mycket pengar man tjänar på sitt jobb. En grupp människor jag har tänkt mycket på är pensionärer. Jag har läst flera artiklar i veckan som handlar om antalet fattigpensionärer i Sverige, och jag måste säga att det knöt sig i magen när jag tänkte på hur jobbigt många av dem har det. En gnutta panik kom dessutom över mig när jag började tänka på att jag i framtiden kan bli en av dem. Tror jag ska fråga Söderberg & Partners om de kan hjälpa mig sätta upp någon form av sparande så jag inte behöver leva på knäckebröd på ålderns hös.

Hand håller i en käpp
Pengar i en glasburk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *